Voor een gezond binnenklimaat?
De moderne mens is veel binnen. Dat betekent dat de luchtkwaliteit in gebouwen een grote invloed heeft op de gezondheid en prestaties van de gebruikers. Dat geldt voor scholen, kantoren en zorgwoningen, maar ook voor theaters, horeca, sportscholen en de kinderopvang. Een slechte luchtkwaliteit in een ruimte kan op de korte termijn namelijk aanleiding zijn voor een verminderde concentratie, hoofdpijn of vermoeidheid. Op de lange termijn kan dit zelfs hartproblemen, longproblemen, hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen veroorzaken. Tijdens de coronapandemie werd het belang van een gezond binnenklimaat en goed ventileren nog eens benadrukt. Maar wat is goed ventileren en hoe doen we dat op een slimme manier? Het antwoord: begin met de Jil luchtkwaliteitssensor.
Bekijk hier het product Jil luchtkwaliteitssensor
Als de luchtkwaliteit goed is, dan
• Hoeven uw medewerkers niet onnodig veel thuis te werken
• Hoeft uw sportschool niet zomaar gesloten te worden
• Kunnen uw kinderen veilig naar school of kinderopvang
Wat is een gezond binnenklimaat?
Naast een aangename temperatuur en een juiste luchtvochtigheid bestaat een gezond binnenklimaat vooral uit voldoende zuurstof en een beperkte hoeveelheid CO2. De Jil luchtkwaliteitssensor geeft de op dat moment aanwezige hoeveelheid CO2 eenvoudigweg met kleuren aan. Een Wifi-verbinding koppelt de Jil luchtkwaliteitssensor aan onze Smart Monitoring software. Door de uniek QR-code van een bepaalde sensor te scannen kan iedereen vanaf afstand de luchtkwaliteit van elke ruimte individueel nauwlettend volgen. De huidige waardes en de eerder gemeten waardes worden opgeslagen en gepresenteerd. Als de software de gegevens drie weken heeft geregistreerd is het al in staat om te voorspellen wanneer de ruimtes geventileerd moet worden.
Meten en ventileren met Jil
Ook al zijn de meetwaardes van de luchtkwaliteit geregistreerd, er moet natuurlijk ook nog geventileerd worden. Dat kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is een mechanisch ventilatiesysteem dat door een softwarekoppeling (API) met de Smart Monitoring software kan communiceren. Het ventilatiesysteem wordt zodoende automatisch in- en uitgeschakeld, zodat er op tijd geventileerd wordt, maar ook niet langer dan noodzakelijk. Hierdoor wordt het verspillen van warmte voorkomen. Maar ook het eenvoudigweg openen van ramen en deuren is een goede oplossing. De Jil luchtkwaliteitssensor meldt namelijk vanzelf wanneer er voldoende geventileerd is.
Om misbruik of diefstal tegen te gaan is de Jil luchtkwaliteitssensor voorzien van een alarm. Dit gaat af op het moment dat deze verplaats wordt.
Om misbruik of diefstal tegen te gaan is de Jil luchtkwaliteitssensor voorzien van een alarm. Dit zal afgaan op het moment dat deze verplaats wordt.
Wilt u meer weten over de Jil luchtkwaliteitssensor en onze Smart Monitoring software? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.